Bruidstaarten - 10 trends!

10 unieke bruidstaart ideeën, en: smullen maar!

De voorbereiding op jullie huwelijk brengt ongetwijfeld de nodige drukte en stress met zich mee. Iets dat helemaal niet raar is, want jullie dag moet uiteraard perfect en vlekkeloos verlopen. Jullie hebben gekozen voor een prachtige locatie, de bruidsjurk lijkt regelrecht uit een sprookje te komen en de gastenlijst is gevuld met iedereen die jullie liefhebben. Hoog tijd om dan nu even achterover te zakken en weg te dromen bij onderstaande foto’s. Want, hebben jullie je toevallig al verdiept in al die unieke bruidstaart ideeën?

Een ‘naakte’ bruidstaart, thema bruidstaarten, met de hand geverfde bruidstaarten; anno 2016 zijn er zoveel verschillende mogelijkheden voor een bruidstaart, waardoor het bijna onmogelijk is om een definitieve keus te maken. Juist om deze reden vind je hieronder de 10 meest inspirerende bruidstaarten van dit moment. Zo gaan jullie in ieder geval goed voorbereid richting het voorproeven van de bruidstaart!

Trend 1: Seizoens-bruidstaarten

Trouwen jullie in de winter? Of hebben jullie gekozen voor een voorjaarsbruiloft? In welk seizoen van het jaar jullie ook trouwen, denk er eens over na om het betreffende seizoen op een sfeervolle manier terug te laten komen in bijvoorbeeld subtiele decoraties én de bruidstaart.

Trend 2: Naakte bruidstaarten / Naked weddingcake

Heel snel werd dit unieke bruidstaart idee al even genoemd en deze mag dan ook zeker niet ontbreken in de lijst: de Naked Weddingcake! Niet helemaal overtuigd? Na het zien van onderstaande beelden zal je het beamen: ‘Less is more’ (al is één stukje van deze verrukkelijke bruidstaart vast niet genoeg).

Trend 3: Mini bruidstaarten

Vaak wordt er gekozen voor een grote bruidstaart, waarbij alle aanwezige gasten eenzelfde stukje krijgen. Maar, wie heeft dat ooit zo bedacht en waarom is het gebruikelijk om maar één soort bruidstaart te serveren? Er zijn tenslotte zoveel verschillende varianten! Stap uit de comfort zone en ga voor een aantal mini bruidstaarten. Laat jullie gasten versteld staan van al die diverse smaaksensaties!

Trend 4: Kleurrijke bruidstaarten

Hoewel er een tijd geweest is waarbij bruidstaarten eigenlijk altijd wit moesten zijn, is het nu steeds meer gebruikelijk om kleurrijke bruidstaarten te serveren tijdens de bruiloft. Kies een (of twee) specifieke kleur(en) en voer deze door in én op de taart. Het leven zit vol kleur en er is geen reden om dat weg te stoppen. Zeker niet op jullie trouwdag!

Trend 5: Hand geverfde bruidstaarten

Een nieuwe ontwikkeling in de taartenwereld is de met de hand geverfde bruidstaart. Wellicht dat je even moet wennen aan het idee, maat het maakt de taart er zeker niet minder lekker op. Wát een kunstwerken.

Trend 6: Metallic taarten

Al die zachte pasteltinten niets voor jullie? Dan zijn jullie vast al bekend met de metallic taarten. Goud, zilver, rosé: zo ben je er in ieder geval zeker van dat jullie taart (letterlijk) zal stralen.

Trend 7: Bruidstaarten met meerdere lagen

Naar aanleiding van de ‘naakte bruidstaart’ werd er net gezegd dat ‘minder meer is’. Maar, wanneer jullie groots uit wil pakken, zal je daar waarschijnlijk geen boodschap aan hebben. Grote kans dat jullie dan wél warm worden van een bruidstaart met meerdere lagen.

Trend 8: Alternatieven voor een bruidstaart

Zijn jullie beide geen fan van taart? Dan zijn er gelukkig genoeg andere ideeën als vervanging voor de bruidstaart. Gek op donuts? Kunnen jullie geen genoeg krijgen van oreo’s? Of ben je ’s nachts alleen wakker te krijgen door de geur van American pancakes? Wees creatief!

Trend 9: Zoete tafel

Hebben jullie stiekem niet genoeg aan ‘alleen’ een bruidstaart en zien jullie het liefst de hele tafel vol staan met verschillende zoete hapjes en gesuikerde snacks? Ook dat kan geregeld worden op jullie trouwdag. De zoete tafel zorgt dat er voor ieder wat wils is.

Trend 10: Persoonlijke bruidstaart toppers

Het mag duidelijk zijn dat alles mogelijk is tijdens het kiezen van de bruidstaart en dat er vooral niets te gek is. Voor welk uniek bruidstaart idee jullie ook gaan, versier deze (als kers op de taart) met een persoonlijke bruidstaart topper. Succes gegarandeerd!