Nieuwe eigenaars Buitenplaats Sparrendaal

Buitenplaats Sparrendaal krijgt niet alleen een nieuwe huurder; er wordt stevig geïnvesteerd in de toekomst van het landgoed. 

Afgelopen week werd de nieuwe samenwerking contractueel vastgelegd tussen eigenaar Vereniging Hendrick de Keyser en ondernemers Peter-Paul en Erika Swijnenburg.

Nieuw concept
In het nieuwe concept wordt het landhuis de verbindende factor tussen evenementen, kunst en educatie, kwaliteit en duurzaamheid. Hierdoor gaat 250 jaar historie hand in hand met kunst en hedendaags design.

Spraakmakende eventlocatie
Buitenplaats Sparrendaal krijgt deze zomer een nieuw interieur, compleet met bar, lounge en front cooking meubel. Het wordt een fascinerende combinatie tussen de goed bewaarde historische elementen (Louis XV stijl) en hedendaags interieurdesign. Ook het hele pakket audiovisuele middelen wordt gemoderniseerd en de verlichting krijgt een update. Het landhuis is geschikt voor gezelschappen tot 200 personen. In de toekomst worden hier ruim 130 particuliere en zakelijke bijeenkomsten georganiseerd.

Kunst en educatie
Het landhuis biedt in het nieuwe concept ruimte aan hoogwaardige hedendaagse kunst. Ook wordt er doorlopend gewerkt aan een boeiend educatief programma met kunstgeschiedenis als thema. Dit alles om van Buitenplaats Sparrendaal weer een stralend, actueel en bruikbaar monument te maken en de rijkdom van haar architectuur, interieur en geschiedenis uit te dragen.

Buitenplaats Sparrendaal
Buitenplaats Sparrendaal is een charmant landgoed gelegen in Driebergen, bestaande uit een landhuis, twee koetshuizen en een schitterende parktuin. Het landhuis (1754) wordt gebruikt als eventlocatie en bestaat uit verschillende zalen en suites die ingezet worden voor presentaties, congressen, huwelijken, prive feesten en vergaderingen. Fraai stucwerk, gemarmerde deuromlijstingen en goed bewaard geschilderd behang zorgen voor een schitterende entourage. Ook de grote parktuin aan de achterzijde kan worden gebruikt tijdens bijeenkomsten.

Peter-Paul en Erika Swijnenburg
Peter-Paul en Erika Swijnenburg zijn oprichters en eigenaren van Buitenplaats Amerongen. Ruim 9 jaar voeren zij de succesvolle exploitatie van de bijgebouwen van Kasteel Amerongen. Peter-Paul Swijnenburg: “Onze visie is om een kwalitatief en gezond bedrijf in Sparrendaal te vestigen, zodat het historisch erfgoed behouden blijft. Er wordt een toekomstbestendige conceptuele invulling gerealiseerd, die op een waardige manier in de markt wordt gezet. Wij zijn ontzettend blij dat we deze kans gekregen hebben!”

Vereniging Hendrick de Keyser
Vereniging Hendrick de Keyser (eigenaar van het landgoed) zet zich in voor het behoud van architectonisch of historisch belangrijke gebouwen en hun interieur. De gebouwen zijn sprekende voorbeelden van de architectuur of de wooncultuur van een bepaalde periode, bij Sparrendaal (bouwjaar 1754) is dit Rococo (Lodewijk XV). In hun enorme diversiteit en rijkdom geven de gebouwen in het bezit van Vereniging Hendrick de Keyser een representatief beeld van de Nederlandse architectuurgeschiedenis.