Over ons

De exploitatie van Buitenplaats Sparrendaal is sinds augustus 2016 in handen gekomen van ondernemers Erika en Peter-Paul Swijnenburg. Vanaf 1 september jl worden alle zakelijke en particuliere festiviteiten verzorgd door het team van Peter-Paul en Erika.

Nieuw concept
In het nieuwe concept wordt het landhuis de verbindende factor tussen evenementen, kunst en educatie, kwaliteit en duurzaamheid. Hierdoor gaat 250 jaar historie hand in hand met kunst en hedendaags design.

Spraakmakende evenementenlocatie

Buitenplaats Sparrendaal kreeg deze zomer een nieuw interieur, compleet met bar, lounge en front cooking meubel. Een fascinerende combinatie tussen de goed bewaarde historische elementen (Louis XV stijl) en hedendaags interieurdesign. Ook het hele pakket audiovisuele middelen is gemoderniseerd en de verlichting kreeg een update. Het landhuis is geschikt voor gezelschappen tot 200 personen, in combinatie met een tent in de parktuin tot 400 personen. In de toekomst worden hier ruim 130 particuliere en zakelijke bijeenkomsten georganiseerd.

Kunst en educatie

Het landhuis biedt in het nieuwe concept ruimte aan hoogwaardige hedendaagse kunst. Ook wordt er doorlopend gewerkt aan een boeiend educatief programma met kunstgeschiedenis als thema. Dit alles om van Buitenplaats Sparrendaal weer een stralend, actueel en bruikbaar monument te maken en de rijkdom van haar architectuur, interieur en geschiedenis uit te dragen.

Peter-Paul en Erika Swijnenburg

Peter-Paul en Erika Swijnenburg zijn oprichters en eigenaren van Buitenplaats Amerongen. Sinds 2006 voeren zij de succesvolle exploitatie van de bijgebouwen van Kasteel Amerongen. Peter-Paul Swijnenburg (juni 2016): “Onze visie is om een kwalitatief en gezond bedrijf in Sparrendaal te vestigen, zodat het historisch erfgoed behouden blijft. Er wordt een toekomstbestendige conceptuele invulling gerealiseerd, die op een waardige manier in de markt wordt gezet. Wij zijn ontzettend blij dat we deze kans gekregen hebben!”

Vereniging Hendrick de Keyser

Vereniging Hendrick de Keyser (eigenaar van het landgoed) zet zich in voor het behoud van architectonisch of historisch belangrijke gebouwen en hun interieur. De gebouwen zijn sprekende voorbeelden van de architectuur of de wooncultuur van een bepaalde periode, bij Sparrendaal (bouwjaar 1754) is dit Rococo (Lodewijk XV). 

De geschiedenis is niet alleen van buiten afleesbaar, maar ook van binnen. Veel aandacht gaat daarom uit naar de bouwhistorische constructies en de kwaliteit van het interieur. In hun enorme diversiteit en rijkdom geven de gebouwen in het bezit van Vereniging Hendrick de Keyser een representatief beeld van de Nederlandse architectuurgeschiedenis. www.hendrickdekeyser.nl