Rondleidingen

Buitenplaats Sparrendaal is een pronkstuk uit de Nederlandse woongeschiedenis. Een goed bewaarde woning uit 1754 die, geheel volgens de mode van destijds, classicisme en rococo laat zien. 

Met haar indrukwekkende behangschilderingen en wand- en plafonddecoraties is dit pand een imposant stukje cultuurgeschiedenis. Het is zeer de moeite waard om uw gasten een rondleiding aan te bieden als onderdeel van uw bijeenkomst of festiviteit. Lees meer over de geschiedenis van Sparrendaal.

Algemene rondleiding Sparrendaal | duur: 45 minuten

Deze rondleiding is geschikt voor een gemêleerd gezelschap. Naast een korte introductie en geschiedenis wordt een rondgang gemaakt door het gebouw waarbij zowel architectuur als de bewaarde, originele interieur elementen (zoals de gemarmerde lijsten, rococo decoraties en de uitbundige behangschilderingen) in de verschillende suites wordt toegelicht. Deze rondleidingen worden gegeven professionele gastdames en -heren van Sparrendaal.

De (kunst)geschiedenis van Sparrendaal | Lezing en rondleiding | duur: 2 uur

In een lezing van ca. 1 uur zal een van de kunsthistorici van onze partner KLU in de (kunst)geschiedenis van Sparrendaal duiken. Er wordt aandacht besteed aan de kunsthistorische context van het pand. Waarom is Sparrendaal zo bijzonder? Wat is de bouwgeschiedenis en hoe zit het met de goed bewaarde schilderingen in het pand? Uiteraard volgt na de lezing een rondleiding van ca. 45 minuten door het pand, waarbij we de verschillende ruimtes bekijken en dieper in de betekenis van de schilderingen zullen duiken.

Cursussen en rondleidingen

Bij educatie kunt u zich opgeven voor cursussen en publiektoegankelijke rondleidingen.