Eerste concert uit serie in Buitenplaats Sparrendaal!

Muziek klinkt altijd mooier in een monument. Buitenplaats Sparrendaal in Driebergen biedt in het seizoen 2018-2019 een podium aan bijzondere concerten van hoge kwaliteit.

Het varieert van romantische muziek tot minimal music en van een kerstconcert tot een familieconcert. Rode draad is dat de saxofoon altijd een rol in de muziek speelt. Kom vooral luisteren en ontdek de veelzijdigheid van dit instrument en de schoonheid van dit monument!

Arte Duo
Het eerste concert is op 24 juni om 15.00 uur en wordt gegeven door het Arte Duo. Het duo bestaat uit saxofoniste Aubrey Snell en pianiste Lineke Lever. Met een bloemlezing uit de saxofoonmuziek van de laatste anderhalve eeuw geven ze hun visitekaartje af. Ze spelen werk van onbekende romantische componisten die prachtig voor saxofoon schreven, maar ook van twintigste- eeuwers die bewijzen dat moderne muziek soms leuk, welluidend en toegankelijk is. De uitvoeringen hebben pit, niveau en getuigen van gevoel voor de verschillende stijlen, humor en schoonheid. ,,Het klinkt fantastisch’’, aldus Mark Brouwers, presentator van Radio 4.

Het programma
In dit programma combineert het Arte Duo originele werken voor saxofoon en piano, zoals ‘Scaramouche’ van Milhaud, ‘Pièces Caractéristiques’ van Dubois, met fraaie bewerkingen van de ‘Pavane’ van Fauré en de ‘Klarinetsonate’ van Poulenc. En wie denkt dat Schumann niet kan worden gespeeld op de saxofoon zal verbaasd en verrast zijn over de klanken die op 24 juni in Sparrendaal te horen zijn.

Aubrey Snell en Linke Lever
Aubrey Snell en Lineke Lever studeerden beiden cum laude af. Lineke aan het Utrechts Conservatorium en Aubrey aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In de daaropvolgende jaren volgden zij masterclasses van onder anderen de saxofonisten Jörgen Petterson, Arna Bornkamp, Willem van Merwijk, Hans de Jong en de pianisten Ralph van Raat en David Kuyken.

Inmiddels speelde het Arte Duo op alle belangrijke concertpodia van het land: Het Concertgebouw, Muziekcentrum Vredenburg, Muziekgebouw Eindhoven. In 2006 en 2007 was het Arte Duo te horen tijdens de Suite Muziekweek in het Muziekgebouw aan ’t IJ te Amsterdam. De ongewone combinatie waarvoor Arte Duo koos, heeft ook verrassende gevolgen. Inmiddels zijn er speciaal voor het Arte Duo meer dan 20 stukken geschreven, waarvan zij de wereldpremière op hun naam hebben staan. Van het Arte Duo zijn opnames gemaakt door Radio 4, de Concertzender en televisie.

Kaarten voor het concert op 24 juni zijn voor €25,00 per persoon te bestellen via de mail: sparrendaalconcerten@gmail.com of telefonische via 06-30710006.

Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar: www.aubrey-saxofoon.nl