De (kunst)geschiedenis van Sparrendaal

Lezing en rondleiding.

Pronkstuk uit de Nederlandse woongeschiedenis
Buitenplaats Sparrendaal is een pronkstuk uit de Nederlandse woongeschiedenis. Een goed bewaarde woning uit 1754 die, geheel volgens de mode van destijds, classicisme en rococo laat zien. Met haar indrukwekkende behangschilderingen en wand- en plafonddecoraties is dit pand een imposant stukje cultuurgeschiedenis.

Inhoud programma
In een lezing van ca. 1 uur zal een van onze kunsthistorici in de (kunst)geschiedenis van Sparrendaal duiken. Er wordt aandacht besteed aan de kunsthistorische context van het pand. Waarom is Sparrendaal zo bijzonder? Wat is de bouwgeschiedenis en hoe zit het met de goed bewaarde schilderingen in het pand? Uiteraard volgt na de lezing een rondleiding (ca. 45 minuten) door het pand, waarbij we de verschillende ruimtes bekijken en dieper in de betekenis van de schilderingen zullen duiken.

Datum
zondag 19 november; van 14.00 tot 16.00 uur

Docent
Hanneke Lenders

Kosten
27,50 per deelnemer (inclusief btw) en inclusief koffie/thee

Inschrijven
U kunt zich via onze partner KLU cursussen kunstgeschiedenis direct inschrijven.

KLU cursussen kunstgeschiedenis
KLU | Cursussen Kunstgeschiedenis verzorgt cursussen kunstgeschiedenis en daarnaast ook lezingen, excursies en reizen op het gebied van de kunstgeschiedenis. De cursussen zijn laagdrempelig, maar op niveau en daarom voor een breed publiek toegankelijk. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende locaties. De groepen zijn kleinschalig waardoor er voldoende ruimte is voor het stellen van vragen.