Sparrendaal en tuinen in de 18e eeuw

Lezing en wandeling.

Deze lezing over tuingeschiedenis, wordt gegeven op een plek waar de tuingeschiedenis meteen in levenden lijve bekeken kan worden: Buitenplaats Sparrendaal, een van de parels van de Stichtse Lustwarande.

Inhoud lezing en wandeling

Docent Barry Heinrichs vertelt u in een korte lezing alles over tuinen in de 18e eeuw en de wederzijdse beïnvloeding van en door architectuur, schilderkunst en beeldhouwkunst. De tuin van Sparrendaal met zijn lange zichtassen, het sterrenbos en de ‘slangenmuur’ waarachter fruit werd geteeld, wordt afgezet tegen (inter)nationale voorbeelden zoals Versailles, Paleis het Loo en het Engelse landschapspark. Aan het einde van de lezing weet u alles over 18e -eeuwse tuinen en wat er speciaal is aan die van Sparrendaal. Na de koffiepauze maakt de docent uiteraard met u een zomerse wandeling door de tuin, om de besproken elementen te bekijken.

Datum
zaterdag 26 augustus; van 10.30 tot 12.30 uur

Docent
Barry Heinrichs

Kosten
27,50 per deelnemer (inclusief btw) en inclusief koffie/thee

Inschrijven
U kunt zich via onze partner KLU cursussen kunstgeschiedenis direct inschrijven.

KLU cursussen kunstgeschiedenis
KLU | Cursussen Kunstgeschiedenis verzorgt cursussen kunstgeschiedenis en daarnaast ook lezingen, excursies en reizen op het gebied van de kunstgeschiedenis. De cursussen zijn laagdrempelig, maar op niveau en daarom voor een breed publiek toegankelijk. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende locaties. De groepen zijn kleinschalig waardoor er voldoende ruimte is voor het stellen van vragen.